Delta Radonduk – din spärr mot radon!

När det börjar krypa sig in fukt i huset så ska man agera snabbt och se till att sätta upp något slags skydd mot detta. Delta-radonspärr som är en radonduk från Fuktspärrteknik som verkligen gör jobbet. Det är nämligen en duk som är gjord av polyolefin och är givetvis godkänd som en spärr mot radon av Sintef i Norge men även RISE i Sverige. Duken är armerad vilket innebär att den också ger ett visst halkskydd när man går på den och framför allt gör detta att betongen får lättare att fästa. Mönstret som är på duken syns på båda sidor och underlättar när man ska skära av den för att passa in där den ska ligga.

En radonduk från Fuktspärrteknik

Det som är fantastiskt är att man känner en sådan trygghet till FST när dem gör sina jobb. Delta Radonspärr i sin tur ger såklart ett starkt och säkert skydd som stänger ute gasen från radonet som stiger upp från marknaden och så småningom in i ditt hus. Med duken så leder man ut den här gasen mot sidorna som sedan släpps ut i luften via marken. Tillsammans med en ventilation som är bra så kommer denna säkerhetsåtgärd helt enkelt vara tillräcklig för att undgå förhöjda värden av radon i luften inomhus i ditt hus eller bostad.

Duken är ungefär 0.7 mm tjock men ger ett så bra skydd och har en otroligt bra draghållfasthet som minskar risken att den går sönder när man exempelvis monterar den. Den är smidig att jobba med och fungerar även vid låga temperaturer vilket verkligen underlättar när man ska jobba med den i Sverige. Den skyddar inte bara mot radongaser utan även fukt från att tränga igenom konstruktionen i golvet på ditt hus. Radonduk från Fuktspärrteknik är det enda valet!