SUP-brädor i varenda sjö

Jag har köpt en SUP- bräda. Det finns många olika SUP-brädor att välja på. Jag har i varje fall köpt en nu. Det är riktigt roligt att paddla SUP- bräda. Det är så fridfullt och man kan paddla både i sjöar och på havet. På havet är det förstås lite svårare på grund av alla vågor. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har ramlat av brädan, men nu kan jag stå upp och paddla. SUP- bräda är just Stand up paddle, så meningen är ju att man skall stå upp och paddla. SUP-brädor är lätta att transportera eftersom de är uppblåsbara. Nog för att det är jobbigt att pumpa, dom skall upp till ganska många bar för att bli stadiga. Vi har varit ute hela sommaren jag och mina kompisar och paddlat. I början när jag paddlade hade jag sån träningsvärk i både ben och axlar, det krävs ju en hel del balans när man paddlar. Sen är det klart det beror ju på vädret också, blåser det så blir det ju svårare.

SUP-brädor som träningsredskap

Det finns ju SUP-brädor i alla olika storlekar och prisklasser allt från brädor till nybörjare till proffs. Jag har en som är ganska stor och bred vilket gör att den är stadig och ganska enkel att stå på, fast det går ju lite långsammare. Man kan ju använda SUP-brädor som träningsredskap, det finns ju olika paddlar bland annat en dubbelpaddel. Då kan man sitta på knä och paddla som i en kajak. Häromdagen när jag var ute och paddlade såg jag en som stod och fiskade samtidigt som han stod upp och paddlade, dit har inte jag kommit än. Men kul och avslappnande är det att paddla SUP-bräda.