Köp din frisörsax online

Om du har tillräckligt med kunskap om vilken typ av frisörsax som du ska inhandla, så köp din frisörsax online så kan du lätt jämföra priser dem emellan. Är du inte professionell frisör så kan det vara svårt att veta vilken frisörsax och typ av saxblad som du behöver. Det här med saxblad är viktigt då det är avgörande för prestandan och vilken förmåga saxen har när det gäller klippning. Fel saxblad kan innebära mer eller mindre katastrof för håret! Eftersom tekniken vid tillverkningen av frisörsaxar har utvecklats enormt under de senaste årtiondena så finns det mängder av olika typer av frisörsaxar och saxblad. Här är de vanligaste skillnaderna som du bör ha kunskap om innan du köper din frisörsax online.

Frisörsax – fasade eggar

Frisörsaxar med fasade och tvära eggar har funnits länge och dominerat marknaden för frisörsaxar men kräver ett tryck som kan göra det svårt för nybörjare att hantera. Med tiden har det tagits fram andra typer av saxblad som gör det enklare och smidigare att klippa som har börjat att dominera marknaden mer och mer. Anledningen till att den här typen saxar med fasade eggar har varit populära är troligtvis för att de är billiga i tillverkningen och därmed blir det lägre priser till konsument. Nackdelen är att de inte går att använda till viss avancerad klippteknik.

Frisörsax – mikrotandning

Saxbladen till denna frisörsax har räfflade spår i den fasade ytan, detta i sin tur ger en fin mikrotandning av eggen. De små ”tänderna” är menade att hålla fast hårstråna så att de inte glider framåt över eggen när man klipper. Mikrotandning används på billigare saxar för att förbättra klippningen.  Frisörsaxen kräver kraft för att klippa och kan lätt skada hårtopparna.

Frisörsax – konvex utsida

Den här frisörsaxen har en vass egg för att göra klippningen mjuk och jämn. Den kan med fördel användas för avancerad klippteknik. En mycket bra frisörsax för komplicerade klippningar och därtill bra mycket dyrare i inköp.