Dränering av hus

Jag har tänkt att jag skulle ta och lära mig en ny sak varje månad, och då menar jag inte att jag ska lära mig 10 olika hundraser, eller något annat onödigt. Nej, jag ska lära mig fysiska saker som till exempel dränering av hus, eller att snickra ihop en stor veranda. Något som jag har nytta av och som kan leda till förbättringar på flera plan, både fysiskt och psykiskt. Nu kom det så lägligt, eller hur man nu ska definiera det, att jag upptäckte mögel i min källare. En av mina källarväggar som ligger emot ett berg på baksidan av huset, hade släppt igenom fukt och det hade börjat mögla.

Lära mig dränering

Först fick jag så klart lite av en panik känsla när jag såg möglet. En dränering är aldrig gratis och om du inte kan dränera så blir det genast också väldigt segt och utdraget. Och det kan jag säga till er, jag kan absolut ingenting om dränering av hus. Men, som ett löfte till mig själv så skulle jag lära mig allt om dränering på en vecka. Så jag satte igång att plöja videos på nätet och att prata med kompisar som hade gått igenom samma sak. Och jag fick helt olika uppfattningar vilket var jättejobbigt att ta ett beslut efter.

Dränera mitt eget hus

Ingen känner mitt hus lika bra som jag själv. Därför intalade jag mig själv att det skulle gå jättebra att göra den här dräneringen på egen hand. Efter en vecka hade jag samlat så mycket mod och kunskap så att jag vågade sätta det första spadtaget i jorden och gräva upp runt huset. Jag har nog tittat på varenda video på nätet om dränering och även googlat alla artiklar som handlar om att dränera hus, så jag kände mig faktiskt rätt ok med att starta igång mitt dräneringsprojekt. Fortsättning följer!