Vi fick laga mat med en professionell kock

Inför semestern brukar jobbet alltid ordna någon gemensam aktivitet för oss anställda. Vad vi har gjort har varierat mycket under åren. Det har varit allt från pubquiz till gokart. Men i år hade vi en aktivitet som alla verkligen älskade. Vi fick laga mat med en professionell kock.

Jag visste inte att denna typ av aktivitet fanns, men vi fick laga mat med kock i Stockholm. Ja, det var en bit att åka, men denna typ av aktivitet finns definitivt inte i vår lilla stad.

Vi blev uppdelade i mindre grupper och varje grupp fick hand om en av rätterna i vår fyrarättersmeny. Varje grupp fick sen hjälp av en kock när vi skulle laga rätten. Min grupp fick stå för huvudrätten. Det var verkligen spännande att genomföra matlagningen. Det handlade inte om att steka en köttbit och servera med bea från affären. Nej, det var verkligen rätter som man bara kan äta på de finaste restaurangerna.

Att laga mat med kock i Stockholm är nog en av de roligaste grejerna jag gjort. Det var spännande att lyssna på stjärnkockarna som tog hand om oss. Det var också kul att jobba med något helt annorlunda tillsammans med människor som man är bekant med, men inte känner närmare. Vi blev alltså gruppindelade så att personer som jobbar ihop dagligen inte fick vara i samma grupp. I min grupp var det en av cheferna, en tjej från lagret, en gubbe från butiken och så jag från kontoret. Jag lärde verkligen känna de här människorna på ett helt annat sätt än tidigare.

Maten och vinet

Ja så var det då maten och vinet. Jag kan bara säga en sak: Så j…a gott! Två förrätter, en huvudrätt och en dessert senare var vi mätta och belåtna och det var mycket tjo och tjim runt bordet.

Så ska ni göra något tillsammans på jobbet kan jag rekommendera att laga mat med kock i Stockholm!