Utlandsflytt

Under förra året (2022) kom jag i kontakt med en person på en företagsmässa, som arbetar på ett stort globalt företag i Frankrike. Det visade sig att dom sökte personal som var svensk- och engelskspråkiga och någonstans där fann vi varandra i en lång dialog som pågick till och från under hela mässans alla fyra dagar. Vi sågs efter mässan för att diskutera jobb över ett glas vin och kunde inte sluta att prata med varandra. Efter sista mässdagens slut hade vi mer eller mindre bestämt att jag skulle börja jobba hos dom. Dags för en utlandsflytt!

Hur går en utlandsflytt till?

Herregud, jag har ju knappt varit utanför Sverige, typ i Danmark, Norge, Spanien och Italien på semester, men det räknas ju knappt. Några djupa andetag och flera timmars googlande senare så hade jag i alla fall lite mer kunskap om det hela. Det finns en del att ta hänsyn till och som man måste veta innan man packar sin väska och byter land. Det är ju trots allt lite skillnad på att göra en utlandsflytt temporärt för att sedan åka hem till Sverige igen och jobba här till man får åka ner nästa gång, och att göra en permanent utlandsflytt.

Utlandsflytt utan möbler

Jag har inte tänkt att hyra in någon flyttfirma för min utlandsflytt utan jag tänker att den lägenheten eller det boendet som jag kommer att hyra redan är möblerat. Så därför kommer jag att lämna alla mina möbler och saker hemma, kanske i ett externt lager eller så är möjligheten att jag hyr ut min egen lägenhet i andra hand med möblerna kvar. Det känns både bra och dåligt. Det hade varit mest bekvämt att hyra ut den med möblerna kvar, men samtidigt känns det inte kul att veta att någon främmande person sitter och ligger i mina möbler. Vi får se, det hade känts som en trygghet i alla fall att ha min lägenhet kvar.