Reservdelar till fatbike

Är du också en fatbike nörd som jag? Ända sedan jag fick testa att cykla en fatbike så var jag fast! Det var den bästa cykelupplevelsen jag har haft, och det vill inte säga lite eftersom jag har testat det mesta inom cykelvärlden. Är det någon som undrar något över reservdelar till fatbike så är det bara att fråga mig, jag vet allt om fatbike vid det här laget. Jag brukar nörda ner mig totalt i något jag är intresserad av, sedan tar jag reda på precis allt om den grejen, sporten, maten etc. Helt enkelt en nörd med stort N, lite till min sambos förtret för jag kan bli ganska jobbig och enkelspårig.

Fatbike i snö & sand

Nu talar jag inte om den lilla fatbiken som är eldriven och ser ut som en mini motorcykel, utan fatbike som i cykel. Det är många som blandar ihop dessa fordon men den ena är eldriven och den andra för det mesta utan el. Sedan är dom inte ett dugg lika heller för den delen. Från början gjordes alla cykel fatbike för att köras i snö eller sand och då behövdes dessa breda gigantiska däck, ofta med något mindre luft i för att kunna forcera i dessa underlag. Men nu är det inte så många som kör dom i snö eller sand utan de har blivit populära för att användas i terräng där dom är lätta att köra över rötter och stenar med.

Fatbikes reservdelar online

Om du är orolig över reservdelar till din fatbike så kan jag lugna dig, det finns mängder med reservdelar att beställa online! Det är inte krångligare än till andra typer av cyklar. Om du ska välja mellan en stålram, aluminium eller kolfiberram så föreslår jag att du köper en med kolfiber, det är ett oslagbart material när det gäller både hållbarhet och att få ner vikten på cykeln, men det är också dyrare. Men jag tycker du ska skaffa en fatbike oavsett, det kommer du aldrig att ångra.