Att isolera vägg med lösull

Det här med isolering och olika typer av isoleringsmaterial är varje husägares mardröm. Vilken typ av isolering är bäst? Vilken borde jag använda till just mitt hus? Är något material bättre än något annat och vilken metod ska jag använda? Vilken tur att det finns flera bra företag som arbetar med just isolering och kan hjälpa till. Att isolera vägg med lösull har varit populärt sedan många år tillbaka just för att det är så smidigt alternativ till isolering och att det går fort. Lösull sprutas nämligen rakt in på vinden där du ska ha isoleringen och sedan är det i princip klart. Så länge som lastbilen kan ta sig relativt nära vindsluckan där isoleringen ska sprutas in så är det absolut inga problem.

Enkelt med lösull

Precis som jag skrivit i stycket tidigare så är det otroligt smidigt att använda sig av lösull vid isolering. Företaget du anlitar kommer med en lastbil med all lösull i, sedan gäller det att lastbilen kan köra upp nära huset så att slangen som sprutar ut lösullen räcker till. Detta får du kolla upp innan men det är egentligen bara att kontakta företaget och be dom komma ut och besiktiga för att se möjligheterna. Det brukar dom gärna göra.

Lösull sprutas in i väggarna

Även om i alla fall jag mest har hört talas om lösull som vindsisolering så går det också att spruta in lösullen i väggarna vilket är otroligt smidigt. Det tvistas om lösull verkligen är bättre att ha i väggarna än vanliga isoleringsskivor då det påstås att lösullen som sprutas in i väggarna kan sjunka ihop med tiden, vilket så klart är mycket dumt då isoleringen inte fyller sin funktion då. Men det kommer väl alltid att tvistas om olika metoder, men jag säger bara, vill du ha bra isolering som går väldigt fort att genomföra, använd dig av lösull.