Släpvagnar sedan 1958

Ja, det är vad Valeryd har ägnat sig åt sedan lång tillbaka. Det var två bröder som startade verksamheten och såg till att man tog fram den första obromsade lätta släpvagnen. Verkstaden låg i Larv och det var helt enkelt här alltid startade.

Behovet av lätta släpvagnar visade sig vara väldigt stort eftersom att företaget växte snabbt. I takt med att man som verksamhet blev större så växte man också ur den lilla verkstaden i Larv och blev tvungna att flytta till en större anläggning. Då valde man namnet Valerydssläpet, efter namnet på platsen där det faktiskt började. Man gick från beställningsproduktion till massproduktion och man kunde samtidigt då bredda sortimentet och även se till att man hade transporter för att köra hästar och bilar mm. Försäljningen spred sig med tiden över hela Sverige och i början av 90-talet så hade det tillverkats totalt hela 10 000 släpvagnar under Valeryd och många rullar än idag på Sveriges vägar.

Att få följa verksamheten

Det kan man göra via Valeryds hemsida, och då förstå vart man kommer ifrån och vad som har gjort att man är där man är idag. Man strävar efter att bli Europaledande leverantör av reservdelar och tillbehör till släp och husvagnar med ambitionen att vara förstahandsvalet bland slutkonsumenter. Det är en stor utmaing men ingenting är omöjligt. Idag jobbar man dagligen med att fortsätta utveckla marknadens bästa verktyg för att kunden enkelt ska hitta vad den letar efter, men även se till att man hela tiden har någon som man kan fråga. Man finns tillgänglig bland B2B-partners men säljer framför allt via egen hemsida. Med en ljus historia så är jag helt säker på att framtiden är lika ljus för det lilla företaget som startade i Larv och som idag finns över hela Sverige!