Reservdelar och tillbehör

Jag har funderat över en sak under längre tid nu. I ett konsumtionssamhälle som vi lever i där man kastar allt för att köpa nytt, hur ska vi kunna få tag i begagnade reservdelar och tillbehör till t ex bilar, båtar, släpvagnar och husvagnar som i alla fall jag fortfarande köper begagnat. En del saker köper jag självklart nytt, som nya bromsskivor och andra förslitningsdelar, men ett avgasrör är ju riktigt bra om det går att få tag på begagnat. Det känns som att återvinningen har avtagit ordentligt sedan några år tillbaka men faktiskt börjat att ta fart igen under de senaste åren.

Begagnade reservdelar

Under corona pandemin försökte nog många att spara pengar, kanske inte till en början eftersom vi trodde att det skulle ha gått över efter några veckor. När vi såg andra länder införa karantän efter karantän i veckor och månader så blev det läskigt på ett verkligt sätt som vi i Sverige inte hade varit i närheten av på många herrans år. Människor förlorade sina jobb, var tvungna att sälja sina hus och andra saker för att klara av ekonomin och omställningen när bristen på vissa saker gjorde att priserna ökade. Behovet av begagnat ökade plötsligt.

Övriga tillbehör

Jag har själv sett att man efterfrågar mer och mer begagnat och secondhand efter pandemin. Folk är nog rädda för vad som kommer att hända och plötsligt fick vi ett krig på det också. Ett rejält hot från Ryssland har gjort att än mera leveranser har uteblivit innan vi ens hunnit återhämta oss från pandemin. Alla priser har gått upp oavsett vad egentligen. Det gör folk ännu mer rädda och de som kan försöker nu att både återvinna och ta ett steg mot att bli självförsörjande när det gäller vissa saker som ägg, grönsaker, potatis och kryddor. Själva har vi blivit biodlare på senare år.