Att välja revisor

Jag bor i en bostadsrättsförening och jag var för första gången med på ett årsmöte i föreningen. Jag har inte bott här så länge, drygt ett halvår. En punkt som fanns med på dagordningen var om vi skulle sköta räkenskaperna själva eller om vi skulle använda oss av en auktoriserad revisor. Beslutet på årsstämman blev att vi skulle använda oss av KP Revision. Att ta hand om det själva kändes  inte som ett alternativ.

Ekonomiska funderingar

När jag kom hem från mötet började jag fundera, det är ju ganska mycket att hålla reda på och pengarna är ju inte ens egna utan tillhör föreningen och därmed alla medlemmar. Just den ekonomiska biten är ju inte min starkaste sida och tänk då att ta hand och ansvara för andras pengar. Tänk om det blir fel någonstans, och deklarationen sen hur sköter man det? Ja det var en del frågor i mitt huvud den kvällen. Men eftersom vi hade valt att använda oss av revisionsbyrån KP Revision så kunde jag vara lugn. Jag blev förresten invald i styrelsen.

Budgetrådgivning för privatpersoner

En av anledningarna till att vi valde just KP Revision var att dom låg i närheten och därmed fanns möjligheten att besöka dom fysiskt och inte bara genom mail eller telefon. Videomöten och telefonmöten i all ära men ibland är det faktiskt ganska skönt att träffa personer på riktigt. KP Revision var väldigt serviceinriktade och det kändes som om det var lätt att samarbeta med dom. Revisorerna var väl insatta hur det fungerade i en bostadsrättsförening, både var gällande bokslut, årsredovisningar och deklaration. Vad KP Revision också hade var ju även budgetrådgivning för privatpersoner. Just det tänkte jag att man kanske skulle använda sig av någon gång i framtiden.